Apex Legends nu voor de Nintendo Switch

Het nieuwe spel Apex Legends, nu beschikbaar voor de Nintendo Switch!

Na lang gewacht te hebben heeft Respawn Entertainment Apex Legends uitgebracht dat beschikbaar is voor de Nintendo Switch. Het is een avontuurlijke game dat ontzettend mooi in elkaar is gezet. Vandaar dat het ook een zeer groot spel is, maar liefst 20 GB neemt het in beslag. Hierom is een Nintendo Switch geheugenkaart noodzakelijk wanneer je een fanatieke gamer bent.

Naast deze avontuurlijke game ook interesse in een game dat de sfeer geheel omslaat? Lees dan een ander artikel!

Nintendo Switch micro SD kaart – Apex Legends

Een personage van Apex Legends dat je op je Nintendo Switch kunt downloaden.

Respawn Entertainment heeft sinds 9 maart 2021 ook een Nintendo Switch versie van het populaire spel Apex Legends uitgebracht. Het spel was eerder al verkrijgbaar op de Playstation 4/5, Xbox One en Series X/S en ook op de PC via Origin of Steam. Dit betekent dus dat het spel nu verkrijgbaar is op het kleinste scherm. Dit was een hele uitdaging voor de makers van het spel. Zij hebben het echter wel voor elkaar gekregen om de game-ervaring van Apex Legends er zo goed mogelijk uit te laten komen op een kleiner scherm. Nintendo heeft hiervoor de hulp ingeschakeld van Panic Button. Panic Button is een bedrijf dat bekend staat om het maken van ports voor de Nintendo Switch, kortom het brengen van een spel naar een console.

Nintendo Switch micro SD kaart – Vergelijking met andere consoles

Apex Legends op een Nintendo Switch.

Zoals al eerder benoemd zijn er daadwerkelijke verschillen tussen de andere consoles en de Nintendo Switch. Gelukkig biedt Apex Legends wel de mogelijkheid voor crossplay. Dit zorgt ervoor dat gebruikers op verschillende consoles met elkaar in verbinding kunnen staan waardoor bijvoorbeeld vrienden die op een Nintendo Switch of Xbox spelen toch met elkaar de game kunnen spelen. Wel is natuurlijk de game-ervaring daadwerkelijk anders. Bij de Nintendo Switch zijn er namelijk 3 verschillende stijlen om te spelen, en dat zijn de TV-stijl, Tafelstijl en de Handheldstijl. Bij de TV-stijl kan je Apex Legends spelen met de Switch in de houder en gekoppeld aan een TV. De 2 Joy-Con controllers kun je dan koppelen aan de Joy-Con houder, waardoor het als ware een console-controller wordt.

In de Tafelstijl gebruik je met een vriend of vriendin de 2 losse Joy-Con controllers en klap je de standaard van de Switch uit om de game op 1 scherm te beleven. Als laatste heb je de Handheldstijl en dat houdt in dat je het standaard scherm van de Switch gebruikt samen met de beiden Joy-Con controllers gekoppeld. Het is dus mogelijk om deze mee te nemen buitenshuis. Andere consoles bieden dus helaas niet de mogelijkheden als een Handheldstijl of Tafelstijl. Een console als een Xbox, Playstation of PC kunnen alleen gekoppeld worden aan een scherm of TV. Kortom, dit betekent dat de Nintendo Switch op het vlak van een Handheld voordelen heeft tegenover de andere consoles.

Nintendo Switch micro SD kaart – Installeren van Apex Legends

Een Nintendo Switch micro SD kaart met 128 GB aan opslag. Dit is een speciale uitvoering met figuren van Apex Legends op het artikel.

Het spel Apex Legends kunt u op de Switch downloaden in de Nintendo eShop. Het spel is gratis aan te schaffen en bedraagt een downloadgrootte van 20,321 GB. De Nintendo Switch biedt standaard een intern geheugen van de 32 GB. Naar de huidige maatstaven is dit natuurlijk niet bijster veel, en gelukkig biedt de Switch ook een slot voor een micro SD kaart. Momenteel bestaat er ook een eigen Nintendo Switch micro SD kaart i.c.m. het merk SanDisk, het grootste A-merk in dataopslag, en onlangs is er ook versie uitgebracht voor Apex Legends die de officiële licentie heeft. Deze kaart is verkrijgbaar alleen in een 128 GB versie.

Nintendo Switch micro SD kaart – Relevante Specificaties

SpelmodusOnline multiplayer
Grootte spel20,3 GB
Beschikbare talenDuits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees, Russisch, Chinees
OntwikkelaarRespawn Entertainment
SysteemNintendo Switch
Releasedatum10 maart 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.